BEOGRAD

Prva Hercegovačka kuća početkom godine u Srbiji

Hercegovačka kuća nalazit će se na Vračaru u Makenzijevoj ulici, rekao je Veselin Dutina, direktor trebinjskog Agrarnog fonda.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 11. 2022. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agrarni fond Grada Trebinja potpisao je danas s Gradom Beogradom ugovor o zakupu poslovnog prostora za otvaranje Hercegovačke kuće u glavnom gradu Srbije.

Veselin Dutina, direktor trebinjskog Agrarnog fonda koji je i potpisao ugovor, rekao je će prvi objekt Hercegovačke kuće biti otvoren u Srbiji početkom iduće godine, piše RTRS. 

Hercegovačka kuća na beogradskom Vračaru 

“Hercegovačka kuća nalazit će se na Vračaru u Makenzijevoj ulici. Provedene su procedure koje nisu bile jednostavno i dobili smo u zakup poslovni prostor površine 85 metara kvadratnih, koji će biti opremljena kao i ostali objekti Hercegovačke kuće u Republici Srpskoj“, rekao je Dutina.

Dutina je naveo da su paralelno s procedurama za dobivanje poslovnog prostora u Beogradu radili i na registraciji za izvoz proizvoda u Srbiju.

Izvoz proizvoda iz Hercegovine u Srbiju 

Prodajni objekti Hercegovačke kuće ranije otvoreni su u Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu, u kojima se mogu kupiti prizvodi hercegovačkih domaćina.

“Na Јahorini smo u saradnji sa Olimpijskim centrom 'Јahorina' postavili jednu policu sa našim proizvodima. Imamo pisma namjera i drugih lokalnih zajednica iz Srpske, koje su iskazale želju za otvaranjem tih objekata“, istaknuo je Dutina, navodeći da će se i na taj način pružiti šansa za nova tržišta domaćim poljoprivrednicima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close